Atelierul de Film Queer Voices

Festivalul Internațional de Film Queer Voices organizează a treia ediție a Atelierului de film Queer Voices. Acesta este orientat atât pentru începători, cât și pentru realizatorii de film cu experiență, susținătorii comunității LGBTQI+ sau pentru cei care sunt doar interesați de domeniu, având orice experiență în realizarea filmului.

Atelierul se desfășoară la Chișinău în perioada 8-13 decembrie 2020. Scopul principal al atelierului este de a oferi abilităților de realizare a filmului (utilizarea camerei video, povestiri, producție, editare) persoanelor interesate, pentru conștientizarea problemelor și provocărilor cu care se confruntă astăzi comunitatea LGBTQI+ în Moldova!

Instruirile vor fi făcute de tutori și profesioniști în film, de la Festivalul Internațional Queer & Migrant Film Festival din Amsterdam și Festivalul Queer Voices.

Ideile de film vor face parte dintr-o sesiune de pitch, iar cea mai bună va primi finanțare pentru producție, pentru a termina filmul.

Atelierul va avea loc atât în ​​format online, cât și offline, în conformitate cu măsurile de protecție și restricțiile întreprinse în contextul pandemiei și recomandate de Comisia de urgență și OMS.

Pitch-ul și Premiul Queer Voices

Pentru a încuraja producția de conținut queer moldovenesc, Queer Voices va oferi un premiu pentru cel mai bun și mai promițător scurt documentar produs în timpul atelierului. În ultima zi a atelierului, după ce participantele/ții (singure/i sau împreună cu echipele sale) vor finaliza cea mai bună versiune a scurtmetrajului documentar, vor avea ocazia să-și vă prezente filmul în fața unui panel de juriu. Premiul va fi acordat sub formă de suport tehnic, de producție și postproducție pentru transformare scurtmetrajului documentar într-un documentar de lungime medie sau chiar de lung metraj.

Tutori și tutore de atelier

Rebecca Heiler

A lucrat în mai multe funcții pentru festivaluri de film precum goEast, interfilm, dokumentART, Cottbus și Berlinale. Din 2016 pînă în 2019 a gestionat proiectul goEast OPPOSE OTHERING !, care întrunește regizori și activiști pentru a promova apartenența, abilitarea și solidaritatea față de grupurile vulnerabile prin intermediul filmului. Din august 2019 ea lucrează la Școala de Film DFFB, Berlin. 

Workshop on Othering

Saleem Salameh

Scenarist independent, realizator de filme și producător de podcasturi. Lucrările sale abordează momente din viața de zi cu zi, explorând în același timp întrebări legate de egalitate și justiție, împuternicirea femeilor, artă și cultură, fața și corpul uman, sexualitatea și genul, restricțiile sociale și relațiile interumane.

Cinematography

Mathieu Aubry

Fotograf, programator și trainer care lucrează pentru Stichting Art.1, o organizație cu sediul în Amsterdam.
Născut în Franța, Marsilia, deține MA în cinematografie, documentare și fotografie de la Universitatea din Lyon.
Lucrările sale au o dimensiune abstractă compusă din mișcare și forme simetrice din arhitectură.

Camera

Maxim Cîrlan

După ce a studiat Filologie Clasică la Atenași a decis să combine studiile sale umanitare cu scopul său inițial de a crea filme. Prin urmare, a absolvit Regie și Scenaristică la Școala de Film din Praga. Dornic să creeze legături cu țara sa natală Moldova, Maxim a inițiat crearea Festivalelor de Film MOLDOX și Queer Voices.

Pitching workshop

Formatori tehnici

Călin Laur

Un cineast pasionat stabilit la Chișinău, Moldova.
În 2017 a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Catedra Multimedia, Specialitatea Regie Film& TV, cu filmul de scurtmetraj fictiune “Casa Mare”
În 2019 Masterat in Regie Film Documentar, AMTAP Coordonator Moldox Lab, Tutor de regie Mads Film School, una din ultimele producții este serialul web „Lost in Moldova”. Regizorul preferat : Krzysztof Kieślowski.

Camera and Sound

Ecaterina Iaschevici

Editoare de video, artistă și cinefilă din Moldova. Având peste 7 ani de experiență în producția și postproducția video, a lucrat în diferite agenții media creative din țară, unde a montatdocumentare, reclame sociale și comerciale. Ea e membru a Studioului de Artă “Cocoșul Roșu”.

Editing