Misiunea Queer Voices Moldova

Comunitățile LGBTQI+ și queer din Moldova sînt în continuare reduse la tăcere prin violență stucturală și socială, dogme religioase și valori tradiționale patriarhale. În rezultat, discursul queer practic lipsește în Republica Moldova.

Misiunea noastră este să creăm o platformă unde vocile queer se pot exprima și se pot face auzite, să angajăm în acest dialog artiști cu orientare sexuală și identitate de gen diferite și să lansăm o comunicare deschisă, care să includă viziunile queer în viața culturală din Moldova.

Echipa Queer Voices

Maxim Cîrlan

Director Festival

Valeria Beregoi

Directoare executivă

Arcadie Plăcintă

Manager Tehnic și asistent

Andrei Hamițevici

Manager Operațional

Galina Garaba

Coordonatoare Comunicare

Ilona Sergheevna

Specialistă PR & Comunicare

Mariana Munteanu

Manageră de proiect

Octavian Fedco

Designer

Katron Iaschevici

Asistentă QV Atelier de Film & Editare

Călin Laur

Tutor Asistent QV Atelier de Film

Ala Procopciuc

Contabilă AO Moldox

Organizatori QV

Asociația MOLDOX este un ONG din Moldova, care folosește filmul documentar pe subiecte sociale pentru a provoca schimbări sociale pozitive, pentru a apăra drepturile omului și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele globale și locale ale comunității lgbtqi +. Asociația are 4 proiecte principale pe termen lung: Queer Voices International Film Festival (3 ediții), Queer Documentary Filmmaking Workshop (3 ediții), MOLDOX International Documentary Film Documentary for Social Change (5 ediții) și MOLDOX Filmmaking Laboratory (5 ediții) cu 3 ateliere intensive de 6 zile (pentru începători, pentru lucrătorii ONG-urilor și pentru viitorii regizori de documentare).

De la înființarea sa, în 2017, evenimentele organizate de Asociația MOLDOX au atras un public mare (în medie aproximativ 500 de persoane pentru ediția Queer Voices și aproximativ 3000 de persoane pentru fiecare ediție a MOLDOX) și are peste 100 de absolvenți ai cursurilor de filmare.

Cinema Queer este cel mai mare festival lgbtq + din Suedia, care are loc în fiecare an la Stockholm. Cinema Queer prezintă peste 60 de filme creative marelui public suedez, organizează nopți de club, găzduiește spații comunitare și organizează expoziții și seminarii. Modul unic de experimentare al festivalului cu proiecții de filme în spații neconvenționale îi face să fie unici în lume. Au arătat filme în orice, de la corturi de circ și biserici la case de baie și acoperișuri. Cinema Queer este, de asemenea, partener la multe proiecte internaționale. Are organizații surori în Rusia, Belarus, China, Mexic și bineînțeles în Moldova!

Parteneri QV

Implementat de

Suport financiar

Festivale partenere

Parteneri media

Parteneri din Societatea Civilă