17 Noiembrie 2023 17:30

Vernisajul expoziției: DECODE

Curator: Giorgi Rodionov

Artiști: David Apakidze, Genadi Agadzhanyan, Pari Banu Asgar, Salina Abaza

Locație: Queer Cafe

DECODE este o expoziție care cercetează intersecția profundă dintre tehnologia digitală, decolonialitate și remodelarea narațiunilor istorice. Într-o lume saturată de posibilități digitale, ni se pun la dispoziție instrumente care au puterea de a contesta și de a perpetua ideologiile coloniale. Această expoziție își propune să disece rolul tărâmului digital în demontarea paradigmelor de gândire opresivă și să redefinească custodele istoriei.

Într-o eră dominată de influența digitală, istoria nu mai este de competența exclusivă a istoricilor și instituțiilor tradiționale. Prin intermediul conținutului generat de utilizatori, al arhivelor digitale și al povestirii colaborative, această expoziție sondează modul în care noile tehnologii le dau posibilitatea indivizilor și comunităților să rescrie istoria din perspective diverse și autentice.

Demarcația dintre relatările istorice autentice și artefactele manipulate digital devine din ce în ce mai ambiguă în era digitală. Această expoziție îi invită pe spectatori să interogheze lucrările a patru artiști sud caucazieni: David Apakidze, Genadi Agadzhanyan, Pari Banu Asgar, Salina Abaza. 

Expoziția a fost vernisată la „malul stâng” din Tbilisi în cadrul festivalului de artă queer și feministă InVisible pe 28 septembrie 2023.

  • Accesul la toate filmele este oferit gratis de către organizatori.
  • Toate filmele sunt subtitrate în 2 limbi (română, engleză).
  • Filmele pot fi vizionate doar offline, în timpul Festivalului.
  • Piratarea filmelor este strict interzisă.
  • Unele filme vor fi urmate de sesiuni Întrebări și Răspunsuri cu creatorii filmelor.