Festivalul Internațional de Film Queer Voices dezvăluie programul de film și evenimente

Festivalul Internațional de Film Queer Voices te invită să explorezi programul de film și evenimente ce vor fi desfășurate în zilele de 2-5 decembrie. Acesta include șapte proiecții de film, inclusiv o proiecție ante-festival, trei evenimente colorate și proiecțiile participantx din cadrul celui de-al patrulea Atelier de Filmmaking Queer Voices, condus de Panagiotis Evangelidis.

Programul proiecțiilor și evenimentelor:

28 noiembrie
18:00   Proiecție ante-festival Madalena, de Madiano Marcheti 2018/ Brazilia/ 85 min Lungmetraj îm portugheză, subtitrat în limbile română și engleză.
2 decembrie
18:00 – 18:30 Ceremonia de deschidere a Festivalului Internațional de Film Queer Voices
18:30   Lupta lui Miguel, de Eliane Raheb (film de deschidere) 2021/ Liban/ Germania/ Spania/ 128 min Documentar hibrid, subtitrat în română și engleză. Filmul va fi urmat de o sesiune Întrebări/Răspunsuri.
21:20   Concert de deschidere cu trupa Murmur de Izvar
3 decembrie
18:00   Culorile lui Tobi,  de Alexa Bakony 2021/ Ungaria/ 81 min Documentar, subtitrat în limbile română și engleză. Filmul va fi urmat de o sesiune Întrebări/Răspunsuri.
    21:00   (ne)natural (in)vizibil queer, un performance de Queerdos ACTING UP

4 decembrie
15:00   Drumuri uitate, de Nicol Ruiz Benavides 2020/Chile/ 71 min   Dramă în limba spaniolă, subtitrată în română și engleză
17:00   P.S. Arde această scrisoare, te rog, de Michael Seligman, Jennifer Tiexiera 2020/ SUA/ 100 min   Lungmetraj, subtitrat în limbile română și engleză
21:00   Ballroom Tryout Session, petrecere-ballroom, cu implicarea participanților atelierului de Ballroom
5 decembrie
15:00   Pasărea de foc, de Peeter Rebane 2021/ Estonia/ 107 min   Lungmetraj, subtitrat în rusă
17:00   Câmp de maci, de Eugen Jebeleanu 2021/ România/ 82 min   Lungmetraj, subtitrat în engleză. Filmul va fi urmat de o sesiune Întrebări/Răspunsuri.
19:00   Ceremonia de închidere a celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Film Queer Voices.   Proiecția scurtmetrajelor queer create în cadrul Atelierul de Filmmaking Queer Voices.

🧐 Accesul la toate activitățile festivalului (inclusiv și filmele) este gratuit.

🎬 Intrarea va fi în baza unui certificat de vaccinare cu vaccinuri aprobate de OMS, un test PCR făcut cu maxim 72 de ore înainte de a vizita proiecția/evenimentul adițional sau un test antigen, sau testul care demonstrează că ați fost bolnavx în ultimele 180 de zile.

🤜🤛 La unele evenimente, oaspeții vor fi rugați să efectueze un test rapid la COVID-19 contra plată.

👠 Festivalul își rezervă dreptul să limiteze numărul de spectatori și/sau oaspeți la evenimente în funcție de regulile impuse de Comisia de Sănătate.

🌍Toate filmele sunt subtitrate în două limbi (română, engleză, cu excepția filmului „Pasăre de foc”, subtitrat în limba rusă)

🎥 Filmele pot fi vizionate doar offline, în timpul Festivalului.

👎 Piratarea filmelor este strict interzisă.

🎙 Unele filme vor fi urmate de sesiuni Întrebări și Răspunsuri cu creatorii filmelor. Programul Festivalului poate fi explorat pe pagina web acestuia.

Festivalul Internațional de Film Queer Voices, ediția a patra, este organizat de A.O. Moldox și Cinema Queer Stockholm, cu sprijinul financiar al Institutului Suedez și al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos, cu suportul Ministerului Olandez.