26 Noiembrie 2022 20:00

Three Tidy Tigers Tied a Tie Tighter

2022 | Brazilia | 103 min
de Gustavo Vinagre

São Paulo, într-un viitor distopic, nu pare a fi mult diferit decât cel din prezent. Circulă un virus, care atacă în principal creierul și capacitatea de a reproduce amintiri. Un stat care a uitat de trecutul marcat de colonialism și dictatură așteaptă cu disperare o „Fază de Aur”. 

Trei tineri queer se plimbă printr-un oraș însângerat de pandemie și de capitalismul rampant, amintindu-și de iubiții morți, împărtășindu-și experiențele despre HIV, primind sfaturi de machiaj, și în cele din urmă, ajungând împreună cu alții uitați ai societății în salonul unei cântăreţe pe nume Mirta. 

În sondajul suprarealist al lui Gustavo Vinagre, despre o amnezie impusă politic, s-a ivit o eră queer, în care amintirile supraviețuiesc doar pentru că sunt împărtășite colectiv și transmise prin relații afective. 

Cei care  se împrăștie în toate direcțiile nu se ciocnesc. Iar cei care nu își fac griji de moartea bogaților și oamenilor privilegiați, trec prin Faza de Aur chiar acum. În Três tigres tristes, marginalii societății sclipesc, uitați de pandemie.