19 Decembrie 2020 19:00

Pompeii

Durata: 9 min
Țara: Marea Britanie
Anul: 2019
Regie: Harry Lighton, Marco Alessi, Matthew Jacobs Morgan
Producție: Sorcha Bacon

Sinopsis
Tam, de unul singur, ia primul metro spre casă. El se simte mai vizibil purtând doar un maiou crop și blugi cu talie înaltă. Așa că-și pune căștile și re-trăiește noaptea de Halloween prin intermediul telefonului său. „Pompeii” este un comentariu asupra obsesiei generațiilor actuale de a-și împărtăși viețile pe net, lăsând cele mai „neinteresante întâmplări” doar pentru ei.


Bandă

Durata: 15 min
Țara: SUA
Anul: 2020
Regie: Jojo Erholtz
Producție: Amanda Freedman

Sinopsis
„The Aeston Angles” — o echipă de hochei pe gheață formată din fete de liceu, se pregătește de cel mai important joc al sezonului. Rooney, la ai săi 16 ani, încearcă să se concentreze pe joc. Ea e îndrăgostită în Alex, colega sa de echipă, tatăl căreia este antrenorul lor și e gata să recurgă la orice ca să le țină pe fete departe una de alta.


Distanța dintre noi și cer

Durata: 9 min
Țara: Grecia
Anul: 2019
Regie: Vasilis Kekatos
Producție: Eleni Kossyfidou

Sinopsis
Noapte, șoseaua națională. Doi străini se văd pentru prima dată la o benzinărie veche. Unul s-a oprit să-și alimenteze motocicleta, altul hoinărește. Îi lipsesc cei 22,5 euro ca să ajungă acasă, așa că e gata să vândă distanța care-l separă de cer. O istorie ce demonstrează că intimitatea poate fi găsită în cele mai improbabile locuri.


Frontiera de la miezul nopții

Durata: 20 min
Țara: Regatul Țărilor de Jos
Anul: 2019
Regie: Peter van Langen
Producție: Iris-sanne van der Aar

Sinopsis
Aceasta e istoria unor activiști din prima linie a activismului LGBTQI+ din Georgia, despre experiența lor din Ziua Internațională Împotriva Homofobiei, când ei au fost asaltați de mii de activiști anti-gay, conduși de Biserica Ortodoxă Georgiană. Clubul Bassiani, cu nopțile queer Horoom Nights, formează un fort de rezistență împotriva violenței homofobe.

  • Toate activitățile  festivalului (inclusiv și filmele) sunt oferite gratis de către organizatori
  • Toate filmele sunt subtitrate în 3 limbi (română, rusă, engleză). În timpul proiecției vă puteți alege subtitrarea dorită
  • Filmele pot fi vizionate doar de pe teritoriul Republicii Moldova
  • Filmul va fi arătat doar o singură data în live streaming (dacă ați întârziat la începutul filmul, nu puteți începe de la început)
  • Piratarea filmelor este strict interzisă
  • Unele filme vor fi urmate de sesiuni Întrebări și Răspunsuri cu creatorii filmelor. Urmăriți în program și dacă doriți, alăturați-vă imediat după film pe pagina noastră de facebook