19 Decembrie 2020 21:00

Maree

Durata: 20 min
Țara: Regatul Țărilor de Jos
Anul: 2020
Regie: Claire Zhou
Producție: Brandi van de Mortel

Sinopsis
Tarik, în vârstă de 32 de ani, pleacă la o cabană în pădurea din Veluwe pentru a scăpa de durerea și confuzia unui divorț stânjenitor. Chemându-l pe proprietarul cabanei – un tânăr fermecător – să repare robinetul, el începe să descopere și să accepte dorințele sale ascunse. Filmul prezintă o călătorie de descoperire a sinelui, o terapie.


Căsătorie Inversă

Durata: 60 min
Țara: Israel
Anul: 2018
Regie și producție: Mordechai Vardi

Sinopsis
Acestea sunt istoriile femeilor și bărbaților LGBT care, din motive religioase, au decis să se căsătorească împotriva orientării lor sexuale, pentru a se supune legilor Tora și să fie acceptați de familiile, dar și de comunitățile lor religioase. Unii au împărtășit secretul cu partenerii lor, alții l-au ascuns, alții s-au mințit pe ei înșiși. După divorțuri, ei își înfruntă conflictele interioare reprimate.

  • Toate activitățile  festivalului (inclusiv și filmele) sunt oferite gratis de către organizatori
  • Toate filmele sunt subtitrate în 3 limbi (română, rusă, engleză). În timpul proiecției vă puteți alege subtitrarea dorită
  • Filmele pot fi vizionate doar de pe teritoriul Republicii Moldova
  • Filmul va fi arătat doar o singură data în live streaming (dacă ați întârziat la începutul filmul, nu puteți începe de la început)
  • Piratarea filmelor este strict interzisă
  • Unele filme vor fi urmate de sesiuni Întrebări și Răspunsuri cu creatorii filmelor. Urmăriți în program și dacă doriți, alăturați-vă imediat după film pe pagina noastră de facebook