20 Decembrie 2020 16:00

Fratele meu este sirenă

Durata: 19 min
Țara: SUA
Anul: 2019
Regie și producție: Alfie Dale

Sinopsis
„Fratele meu este sirenă” e o istorie magică, dar și realistă, despre experiența unei vieți non-binare, văzută prin ochii unui copil de șapte ani. Acțiunea din film se desfășoară într-un oraș pustiu pe malul mării și îmbină realismul social cu basmul, examinează cum inocența unui copil și dragostea lui necondiționată poate fi puternică și tulburătoare.


Mereu Amber

Durata: 75 min
Țara: Suedia
Anul: 2020
Regie: Hannah Reinikainen Bergenman (drept Hannah Reinikainen Bergeman), Lia Hietala
Producție: Melissa Lindgren

Sinopsis
Amber are 17 ani, iar împreună cu cel mai bun prieten, Sebastian, refuză să lase societatea să le eticheteze identitatea de gen. Mișcându-se printr-un spectru al identităților fluide, ei visează, se distrează și se împrietenesc cu oameni care au aceleași idei. Adolescenții queer locuiesc într-o lume iubitoare, departe de prejudecăți, unde totul pare a fi posibil. Până se îndrăgostesc.

  • Toate activitățile  festivalului (inclusiv și filmele) sunt oferite gratis de către organizatori
  • Toate filmele sunt subtitrate în 3 limbi (română, rusă, engleză). În timpul proiecției vă puteți alege subtitrarea dorită
  • Filmele pot fi vizionate doar de pe teritoriul Republicii Moldova
  • Filmul va fi arătat doar o singură data în live streaming (dacă ați întârziat la începutul filmul, nu puteți începe de la început)
  • Piratarea filmelor este strict interzisă
  • Unele filme vor fi urmate de sesiuni Întrebări și Răspunsuri cu creatorii filmelor. Urmăriți în program și dacă doriți, alăturați-vă imediat după film pe pagina noastră de facebook